Nőtt a sertéshúsfogyasztás Magyarországon

2018. február 17.
Nyíregyháza



Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, éves szinten, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli a fogyasztás - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón tartott sajtótájékoztatón. Fazekas Sándor azt mondta: a sertéságazatra rendkívül kedvezően hatott, hogy 27-ről 5 százalékra csökkent a sertéshús áfakulcsa 2016. január 1-jétől. A gasztronómiai rendezvények is ráirányítják a figyelmet a sertésbő

Nőtt a sertéshúsfogyasztás Magyarországon


Mintegy tíz százalékkal nőtt a sertéshúsfogyasztás 2016 óta Magyarországon, éves szinten, egy emberre vetítve most 25 kilogramm körüli a fogyasztás - közölte a földművelésügyi miniszter szombaton Túrkevén, a XII. Nemzetközi Kevi Böllértalálkozón tartott sajtótájékoztatón. Fazekas Sándor azt mondta: a sertéságazatra rendkívül kedvezően hatott, hogy 27-ről 5 százalékra csökkent a sertéshús áfakulcsa 2016. január 1-jétől. A gasztronómiai rendezvények is ráirányítják a figyelmet a sertésből készült ízletes ételekre.(MTI)
Friss hírek
Friss hírek