Kevesebb édességre van szükség a gyerekek étrendjében
Javult a gyerekek menzai étrendje, de csökkenteni kellene az édességek, a mogyorófélék és a pékáruk mennyiségét – jelentette ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet dietetikusa. Varga Anita elmondta, hogy még mindig túl gyakran szerepelnek a menzai étlapon lekváros, krémes ételek, s a diétás étkeztetést is fejleszteni kell az iskolákban. Szeretnék elérni, hogy javuljon a kommunikáció a gyerekek, a szülők és az iskola egészségügyi szolgálata között. Erre azért van sz
Javult a gyerekek menzai étrendje, de csökkenteni kellene az édességek, a mogyorófélék és a pékáruk mennyiségét – jelentette ki az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet dietetikusa. Varga Anita elmondta, hogy még mindig túl gyakran szerepelnek a menzai étlapon lekváros, krémes ételek, s a diétás étkeztetést is fejleszteni kell az iskolákban. Szeretnék elérni, hogy javuljon a kommunikáció a gyerekek, a szülők és az iskola egészségügyi szolgálata között. Erre azért van szükség, hogy a gyerekek visszajelzései eljussanak az érintettekhez, s ne az legyen az első lépés, hogy a szülő lemondja a menzai étkezést. A szakember kitért arra is, hogy a menzákon olyan új ételek, köretek jelentek meg, mint a rizottó, a bulgur, a kuszkusz, a hajdina, az árpa, és újfajta saláták is elérhetők.(hirado.hu)