Kampányt indít az agrárkamara a marhahús-fogyasztás növeléséért

2018. március 07.
Nyíregyháza



A magyar marhahús-fogyasztás uniós átlaghoz közelítése érdekében kampányt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – jelentette be a köztestület elnöke. Győrffy Balázs kiemelte, hogy a magyarországi fogyasztás fejenként és évente 2,0-2,5 kilogramm a marha- és a borjúhúsból, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilogrammos átlag csupán harmada. Az elnök azt is elmondta, hogy a most induló kampány során az agrárkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar fogyasz

Kampányt indít az agrárkamara a marhahús-fogyasztás növeléséért


A magyar marhahús-fogyasztás uniós átlaghoz közelítése érdekében kampányt indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – jelentette be a köztestület elnöke. Győrffy Balázs kiemelte, hogy a magyarországi fogyasztás fejenként és évente 2,0-2,5 kilogramm a marha- és a borjúhúsból, ami az egészségileg indokolt mennyiség és az uniós 6-8 kilogrammos átlag csupán harmada. Az elnök azt is elmondta, hogy a most induló kampány során az agrárkamara mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar fogyasztóknak a húsmarhatartással, a szarvasmarhák hazai feldolgozásával, valamint a marhahúsok vásárlásával, tárolásával, elkészítésével és fogyasztásával összefüggő hasznos információkat adjon át. (MTI)
Friss hírek
Friss hírek