Csupán néhány sonka sótartalmával volt probléma

2022. április 12.
Nyíregyháza

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium élelmiszer és vegyipari laboratóriuma minden tavasszal ellenőrzi a húsvéti időszak jellegzetes termékeit: a csokinyulak, -csibék és -tojások az elmúlt években megszokott formájukat hozták, mindegyik megfelelt a laborvizsgálaton, ahogy a pálinkák is. Az idén vizsgált hatvan termék közül tavalyhoz hasonlóan mindössze öt sonka sótartalmával volt probléma. A fogyasztóvédelem országszerte 400 üzletet ellenőrzött próbavásárlásokkal. A boltok mintegy harmadáná

Csupán néhány sonka sótartalmával volt probléma

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium élelmiszer és vegyipari laboratóriuma minden tavasszal ellenőrzi a húsvéti időszak jellegzetes termékeit: a csokinyulak, -csibék és -tojások az elmúlt években megszokott formájukat hozták, mindegyik megfelelt a laborvizsgálaton, ahogy a pálinkák is. Az idén vizsgált hatvan termék közül tavalyhoz hasonlóan mindössze öt sonka sótartalmával volt probléma. A fogyasztóvédelem országszerte 400 üzletet ellenőrzött próbavásárlásokkal. A boltok mintegy harmadánál találtak kifogásolnivalót, a hiányosságok miatt több mint 2 millió forint bírságot szabtak ki.

Friss hírek
Friss hírek