Csökkent a húságazat teljesítménye

2018. március 13.
Nyíregyháza

A húságazat teljesítménye 2,9 százalékkal csökkent 2017-ben, a visszaesésben döntő szerepe volt a baromfiinfluenza gazdasági hatásainak – közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének társadalmi elnöke. Éder Tamás hozzátette, hogy az egyes területek teljesítménye vegyes képet mutatott, a húsfeldolgozás és -tartósítás ágazat kibocsátása például 9,8 százalékkal növekedett, amelyet elsősorban a belföldi értékesítés 23,3 százalékos növekedése eredményezett. Bognár Lajos, az élelmiszerlánc-felügyele

Csökkent a húságazat teljesítménye
A húságazat teljesítménye 2,9 százalékkal csökkent 2017-ben, a visszaesésben döntő szerepe volt a baromfiinfluenza gazdasági hatásainak – közölte a Magyar Húsiparosok Szövetségének társadalmi elnöke. Éder Tamás hozzátette, hogy az egyes területek teljesítménye vegyes képet mutatott, a húsfeldolgozás és -tartósítás ágazat kibocsátása például 9,8 százalékkal növekedett, amelyet elsősorban a belföldi értékesítés 23,3 százalékos növekedése eredményezett. Bognár Lajos, az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár pedig azt hangsúlyozta, hogy idén is mindent megtesznek az élelmiszerbiztonság védelme érdekében, így a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal a húsvéti időszakban is fokozottan ellenőrzi a húsokat és húskészítményeket. (MTI)
Friss hírek
Friss hírek