Az élelmiszerek és azok csomagoló anyagai nem játszanak szerepet a koronavírus terjedésében

2020. október 16.
Nyíregyháza

Az eddigi tudományos ismeretek alapján az élelmiszerek és azok csomagoló anyagai nem játszanak szerepet a koronavírus terjedésében – közölte az országos főállatorvos pénteken. Bognár Lajos kifejtette, nemzetközi szerveztek tanulmányai alapján a vírus elsődlegesen cseppfertőzéssel, közvetlenül emberről emberre terjed; élelmiszer közvetítette fertőzés nem fordult elő. A főállatorvos azt is kiemelte, az otthoni ételkészítés során fontos betartani az általános higiéniai szabályokat, az élelmiszerek

Az élelmiszerek és azok csomagoló anyagai nem játszanak szerepet a koronavírus terjedésében

Az eddigi tudományos ismeretek alapján az élelmiszerek és azok csomagoló anyagai nem játszanak szerepet a koronavírus terjedésében – közölte az országos főállatorvos pénteken. Bognár Lajos kifejtette, nemzetközi szerveztek tanulmányai alapján a vírus elsődlegesen cseppfertőzéssel, közvetlenül emberről emberre terjed; élelmiszer közvetítette fertőzés nem fordult elő. A főállatorvos azt is kiemelte, az otthoni ételkészítés során fontos betartani az általános higiéniai szabályokat, az élelmiszerek hőkezelése ugyanis megöli a vírust, amely 60 Celsius fok felett elpusztul, így már pár perces forralás, illetve sütés is fertőzőképtelenné teszi. Bognár Lajos azt is hozzátette, hogy az élelmiszer előállítókra pedig mindig szigorú szabályok vonatkoznak.

Friss hírek
Friss hírek