A rostfogyasztás erősíti az immunrendszert

2021. január 26.
Nyíregyháza

A járvány idején kiemelten fontos, hogy egészséges táplálkozással, megfelelő rostfogyasztással támogassuk immunrendszerünket - hívta fel a figyelmet Somogyi Kovács Anita dietetikus a köztévében. A magas rosttartalmú étrend csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát is. A dietetikus azt mondta, az egészséges táplálkozás alapja naponta egy-két alkalommal 10-15 dekagramm gyümölcs, illetve minden főétkezéshez 10 dekagramm zöldség elfogyasztása. Emellett legalább napi egy étkezésné

A rostfogyasztás erősíti az immunrendszert

A járvány idején kiemelten fontos, hogy egészséges táplálkozással, megfelelő rostfogyasztással támogassuk immunrendszerünket - hívta fel a figyelmet Somogyi Kovács Anita dietetikus a köztévében. A magas rosttartalmú étrend csökkenti a szívbetegségek és a rák kialakulásának kockázatát is. A dietetikus azt mondta, az egészséges táplálkozás alapja naponta egy-két alkalommal 10-15 dekagramm gyümölcs, illetve minden főétkezéshez 10 dekagramm zöldség elfogyasztása. Emellett legalább napi egy étkezésnél ajánlott teljes kiőrlésű gabonából készült termék bevitele a szervezetbe. Nagy mennyiségű rostfogyasztásnak megfelelő vízbevitel mellett kell történnie.

Friss hírek
Friss hírek