A pálinkafőzdék átállhatnak fertőtlenítő gyártásra
Hazánk élelmiszer biztonsági rendszere az egyik legjobb és legstabilabb Európában – jelentette ki Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Az államtitkár felsorolta a NÉBIH lakossági tájékoztató anyagainak elérhetőségét, és beszámolt arról is, hogy az ellenőrzések alapján mit tapasztaltak mennyire készültek fel az élelmiszerláncok a rendkívüli helyzetre. A NÉBIH a menzákat, közétkeztetést is ellenőrizte, a h
Hazánk élelmiszer biztonsági rendszere az egyik legjobb és legstabilabb Európában – jelentette ki Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján. Az államtitkár felsorolta a NÉBIH lakossági tájékoztató anyagainak elérhetőségét, és beszámolt arról is, hogy az ellenőrzések alapján mit tapasztaltak mennyire készültek fel az élelmiszerláncok a rendkívüli helyzetre. A NÉBIH a menzákat, közétkeztetést is ellenőrizte, a higiénia nem mindenhol volt megfelelő, de az ételek hőkezelésével a legtöbb esetben nem volt probléma. Az államtitkár arról is beszélt, hogy lehetőséget kaptak a pálinkafőzdék, hogy átálljanak fertőtlenítő gyártására.