A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság
A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint – tájékoztat honlapján a Nébih. A hivatal pénteken közölte, hogy lezárult a nyári élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza, amely során 2338 ellenőrzést tartottak. Az összes ellenőrzött tétel 5,2 százalékát, 9,11 tonna terméket kellett kivonni a forgalomból. Kimondottan a lángossütőkre volt jellemző, hogy hanyagul kezelték az állati,
A lejárt termékek forgalmazása a vezető szabálytalanság az idén is a kereskedelmi és vendéglátóhelyeken az élelmiszerlánc-biztonsági felügyelők tapasztalatai szerint – tájékoztat honlapján a Nébih. A hivatal pénteken közölte, hogy lezárult a nyári élelmiszerlánc-ellenőrzés első szakasza, amely során 2338 ellenőrzést tartottak. Az összes ellenőrzött tétel 5,2 százalékát, 9,11 tonna terméket kellett kivonni a forgalomból. Kimondottan a lángossütőkre volt jellemző, hogy hanyagul kezelték az állati, illetve növényi anyagok helyettesítő használatát. Míg az étlapon tejfölt vagy sajtot tüntettek fel, a valóságban növényi alapú termékeket használtak.