Volt dolga az elmúlt órákban megyénk tűzoltóinak

2024. február 12.
Helyi

Árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap reggel Vásárosnamény-Vitka és Nagydobos között.

Volt dolga az elmúlt órákban megyénk tűzoltóinak

Árokba hajtott egy személygépkocsi vasárnap reggel Vásárosnamény-Vitka és Nagydobos között. Az autóban hárman utaztak, közülük ketten beszorultak, őket a vásárosnaményi önkormányzati és a mátészalkai hivatásos tűzoltók szabadították ki, majd adták át a mentőknek. Az egységek kiérkezése előtt az autót az éppen arra közlekedő fehérgyarmati tűzoltóparancsnok áramtalanította.

 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy mátészalkai sorház egyik lakásában. Az ingatlanban egy felnőtt és egy gyermek tartózkodott, rosszullétre nem panaszkodtak. A mátészalkai hivatásos tűzoltók mérései kimutatták a szén-monoxid jelenétét az ingatlanban. A gázszolgáltató szakembere a lakásban található gázkazánt a fogyasztásból kizárta. A fűtés más módon megoldott, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

 

 

Lerakódott korom izzott egy komorói száz négyzetméteres ház kéményében. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal távolították el a parázsló részeket. Személyi sérülés nem történt. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. Az esetről értesítették a kéményseprőket.

Friss hírek
Friss hírek