Újabb stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem
Újabb stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem

Az Agrárminisztérium és a Debreceni Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar agrárium versenyképességének erősítése és az élelmiszeripar fejlesztése érdekében. Nagy István miniszter hangsúlyozta, a partnerség célja a biztonságos élelmiszer-előállítás modern technológiák és jól képzett szakemberek segítségével. A megállapodás kiterjed a vízgazdálkodásra, a klímaváltozáshoz való alkalmazkodásra és az ökológiai lábnyom csökkentésére is. Kiemelt terület az agrár-felsőoktatás és szakképzés megújítása a generációváltás elősegítése érdekében. Az együttműködés érinti továbbá a szaktanácsadást, a kutatás-fejlesztést, az élelmiszeripart, a hal- és vadgazdálkodást, valamint a vidék társadalmi elfogadottságának erősítését.
Fotó: unideb.hu