Rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Debrecenben új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki.

Debrecenben új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki. A Debreceni Egyetem és a Gulyás János és Társa Kft. konzorciumi partnerségben dolgozott a projekten, melyre több mint félmilliárd forint támogatást nyertek.A termékek egyedi bioaktív hatóanyagokat – esszenciális nyomelemeket, antioxidánsokat és prebiotikumokat – tartalmaznak, ezzel támogatva a fogyasztók egészségét és növelve a hazai húsipar innovációs potenciálját. A fejlesztések új eljárásokat és vizsgálati módszereket is magukban foglalnak, amelyek a termékbiztonságot és a minőséget javítják. – mondta Stündl László, a DE dékánja.
Fotó: Pixabay