Nézze meg a Városnapok programját!

2023. május 09.
Magyarország

Nézze meg a Városnapok programját!

Nyíregyháza MJV Önkormányzata ünnepi programsorozattal várja az érdeklődő nyíregyháziakat a város újratelepítésének 270. évfordulóján.
Május 12. (péntek)

9.00 Emléklapok átadása a Nyíregyházi Települési Értéktárba újonnan felvett nemzeti értékek értékgondnokainak

A nyíregyháziak számára fontos, identitástudatot erősítő helyi értékek képviselőinek, értékgondnokainak emléklapot ad át dr. Kovács Ferenc polgármester a Városháza dísztermében.

A Nyíregyházi Települési Értéktár Bizottság az elmúlt évben a meglévő 52 mellé az alábbi 7 nemzeti értéket vette fel a Nyíregyházi Települési Értéktárba:

NYÍREGYHÁZI NÉPZENETANÁR-KÉPZÉS

NYÍREGYHÁZA RÁDIÓÁLLOMÁS RÁDIÓ ÉS TV GYŰJTEMÉNYE

A MAGYAR RÁDIÓ NYÍREGYHÁZI STÚDIÓJÁNAK ANYAGA

A KÁLLAY GYŰJTEMÉNY ÉPÜLETE ÉS A KÁLLAY CSALÁD EMLÉKEI

KULCSÁR RÓBERT MAGÁNGYŰJTŐ 1848-1849-ES SZABADSÁGHARC TÁRGYGYŰJTEMÉNYE

AZ ÉSZAKKELETI NYELVJÁRÁSI RÉGIÓ (FELSŐ-TISZA VIDÉKE) NYELVJÁRÁSA

SITKU ERNŐ KIEMELKEDŐ SPORTTEVÉKENYSÉGE

10.00 A Nyíregyházi Települési Értéktár „Városalapító atyáink nyomában…” című rajzpályázatának ünnepélyes eredményhirdetése

A díjakat a Krúdy-teremben Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza MJV alpolgármestere adja át. A pályázati kiírásnak összesen 89 alkotás felelt meg. A legjobb rajzokból kiállítás készül, amit az érdeklődők a Krúdy terem előtti galérián tekinthetnek meg május 12-én 12 órától május 26-ig, munkanapokon, hivatali időben.

A Városnap alkalmából Nyíregyházára érkeznek az alábbi testvér-és partnervárosok delegációi: BAIA MARE / NAGYBÁNYA, BIELSKO-BIALA, GORLICE, RZESZÓW, PRESOV/EPERJES, SZATMÁRNÁMETI és NAGYKAPOS.

Nyíregyháza hagyományosan nagy hangsúlyt fektet a lengyel kapcsolatokra, a város nemzetközi együttműködésében prioritást élvez az együttműködés a lengyel testvér, - és partnervárosaival, így a legfiatalabb partnervárosával: Bielsko-Biala várossal.

Ebben az évben lesz 5 éve, hogy aláírásra került Bielsko-Biala és Nyíregyháza közötti partnervárosi kapcsolat. Ebből az alkalomból szeretné a város Bielsko-Biala-t egy fotó-kiállítás keretében bemutatni a helyi lakosságnak.

11. 00 Kiállításmegnyitó Bielsko-Biala fotókiállítás az 5 éves jubileumi partnervárosi évforduló alkalmából

Helyszín: Váci Mihály Kulturális Központ

14.00 Ünnepi Közgyűlés

Helyszín: Móricz Zsigmond Színház, Nagyszínpad

Nyíregyháza- Nagybánya 20 éves jubileumi testvárvárosi kapcsolatának, valamint Nyíregyháza és Bialsko-Biala 5 éves jubileumi partnervárosi kapcsolatának megünneplése

15.15 Ünnepélyes Koszorúzás a Városalapítók szobránál

Közreműködik: a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar

 

Friss hírek
Friss hírek