Mit csinál pontosan egy plasztikai sebész?

2023. szeptember 29.
Üzlet

Tudtad, hogy a plasztikai sebészek nemcsak a hollywoodi sztároknak segítenek, hanem a hétköznapi emberek számára is elérhetőek? Nézd meg, mit csinál pontosan egy plasztikai sebész!

Mit csinál pontosan egy plasztikai sebész?

Tudtad, hogy a plasztikai sebészek nemcsak a hollywoodi sztároknak segítenek, hanem a hétköznapi emberek számára is elérhetőek? Nézd meg, mit csinál pontosan egy plasztikai sebész!


A plasztikai sebészetről a legtöbb embernek a mellnagyobbítás vagy a haskorrekciós műtétek jutnak eszébe. Bár ezek a műtéteket valóban nagy számban végzik az orvosok, mégis munkájuk sokkal többrétű ennél. Először is egy orvosnak, kiemelten egy plasztikai sebésznek az legfontosabb, hogy a páciense nagyobb önbizalommal lépjen ki az ajtaján, mint amivel bejött. A nagyobb önbizalom pedig csak úgy érhető el, ha a páciens esztétikailag hátrányos elváltozásait megszüntetik. Ezeket a hátrányos problémákat nem csak a páciens ízlésének megfelelően korrigálják, hanem előfordulhat az is, hogy egészségügyi okokból kell valakinek kés alá feküdnie. Ezért a plasztikai sebészek egyaránt végeznek helyreállító műtéteket és szépészeti beavatkozásokat.

Helyreállító műtétek

Helyreállító műtétre akkor kerül sor, ha a páciensnek valamilyen okból kifolyólag (baleset, veleszületett rendellenesség) külalakja korrekcióra szorul. Egy vele született rendellenesség (pl: ajak- vagy szájpadhasadék) vagy egy szerzett sérülés (pl: égési sérülés) következtében életminősége rosszabbra fordul. Ilyenkor a páciensen ún. korrekciós műtétet hajtanak végre, annak érdekében, hogy a műtétre váró megfelelő külalakot kapjon és újra teljes életet tudjon élni.

Esztétikai műtétek

Az esztétikai vagy szépészeti műtétek célja már korántsem a helyreállítás, hanem a beavatkozásokkal a pácienst esztétikailag tökéletesebbé varázsolják A beavatkozás előtt minden esetben egyéni konzultációt tartanak a plasztikai sebészek, hiszen a választott eljárás mindenkinél személyre szabott, a műtétet a páciens egészségügyi állapota, alaki eltérései, egyéni anatómiai adottságai és nem utolsó sorban az elvárásai fogják alakítani. A konzultáció során a pácienssel a doktor részletesen végig veszi a műtét lépéseit, a lehetséges komplikációt, a várható gyógyulási időt és a szövődményeket is.

Egy plasztikai sebész tudása

Egy plasztikai orvosnak nemcsak ügyesen kell bánnia a szikével, hanem megfelelő érzékkel is rendelkeznie kell, hogy a végeredmény tökéletes legyen. A cél, hogy a műtét után a legtermészetesebb és szép külalakkal a páciens önbizalma növekedjen, életminősége sokká jobbá váljon. Az orvostudomány ezen része olyan gyors ütemben fejlődik, hogy egy plasztikai sebésznek folyamatosan követni kell a trendeket, ha naprakész szeretne maradni. Ezért számos továbbképzésen, workshopon vesznek részt miközben az újításokat sorra vezetik be praktizálásukba. Ez is hozzátartozik egy profi plasztikai sebész feladatköréhez, mint ahogy az is, hogy a köztudattal ellentétben nem csak nőknek, hanem férfiaknak is helyre tudják állítani az önbizalmukat. A népszerű mellnagyobbító, zsírleszívó beavatkozásokat elsősorban nők veszik igénybe, de egyre több férfi él az intimplasztika, a vádlinagyobbítás vagy a haskorrekció lehetőségével.

Kép: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/no-dolgozo-ules-mosolygas-5215017/

 

Friss hírek
Friss hírek