Melyek a legnépszerűbb sportok a magyar sportfogadók körében?

2022. szeptember 26.
Üzlet

A feltett kérdésre a választ valószínűleg mindenki egyöntetűen tudja: a foci! A labdarúgás már egyfajta nemzeti sporttá vált nálunk, és a tízmillió focista/bíró/edző országaként nálunk mindenki mindent tud a fociról. Persze főleg a fotelben ülve vagy a kocsmában ujjongva az újabb gólnak, még akkor is, ha nem is tudjuk, ki játszik.

Melyek a legnépszerűbb sportok a magyar sportfogadók körében?

A feltett kérdésre a választ valószínűleg mindenki egyöntetűen tudja: a foci! A labdarúgás már egyfajta nemzeti sporttá vált nálunk, és a tízmillió focista/bíró/edző országaként nálunk mindenki mindent tud a fociról. Persze főleg a fotelben ülve vagy a kocsmában ujjongva az újabb gólnak, még akkor is, ha nem is tudjuk, ki játszik. Számos online bukméker érhető el, és ahogy mondjuk a betfair vélemények is mutatják, előszeretettel fogadunk focira még akkor is, ha tudjuk, hogy nem is kellene hozzá külföldi bukmékerrel foglalkoznunk. Nézzük meg hát a legnépszerűbb sportokat, amelyekre a magyarok előszeretettel fogadnak:
- Foci
- Vízilabda
- Olimpiai játékok (különösen a nyári)
- Úszás
- E-sportok

Football, azaz labdarúgás (aka foci)
Talán nem is igényel különösebb bemutatást a játék, ahol 2x11 túlárazott emberke rohangál egy bőrhólyag után, és amelynek célja, hogy a labda bekerüljön a hálóba. A 90 perces mérkőzés gyakran tartogatnak izgalmakat, és noha ma már inkább látványsportnak tartjuk a focit, néha elég kevés látnivaló van benne. Mindenesetre a legtöbben tátott szájjal és izgatottan nézik a meccseket, igaz, elsősorban azért mert, fogadásokat kötöttek rá. A foci már nagyon régóta jelen van a magyar sportéletben, és ha fogadásokat kell kötni, akkor ez az első sport, ami a legtöbb játékosnak eszébe jut, míg máshol inkább mondjuk a lóverseny az, amire szívesen fogadnak.

Vízilabda
Hosszú ideig ez volt a második nemzeti sport itthon, aztán lassacskán, ahogy a csapataink egyre többször alulmaradtak – és a játékosok kora is csak növekedett – egy kicsit alábbhagyott a lelkesedés. Ugyanakkor ha vizes bajnokságok kerülnek megrendezésre, mindig megnő az érdeklődés ez iránt a sportág iránt is. Mivel volt már nekünk többszörös bajnok válogattunk, és a kisebb bajnokságok is elég látványosak, a vízilabda továbbra is nagy érdeklődésre tart számot.

Olimpiák
A nyári olimpia Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, köszönhetően annak, hogy elég sok bajnokot termelt már ki az egyébként nem túl gáláns magyar sportélet. A különböző sportágak legjobbjainak bajnokságán világklasszisok küzdenek egymással a győzelemért, és büszkén mondhatjuk, hogy szinte mindig jó helyen vagyunk az összesített tabellán, és egyes sportágakban még mondhatni verhetetlenek is voltunk jó ideig. A téli olimpia nem örvend akkora népszerűségnek a sportfogadók körében, mert itthon nincsenek egész évben hófödte sípályáink, ahol klasszisokat nevelhetnénk ki.

Úszás
Noha nem vagyunk a tavak országa – most különösen rossz a helyzet – lépten-nyomon épülnek uszodáink, amelyekben elméletileg a következő nagy úszógenerációt próbálják meg kinevelni az edzők. Az, hogy ez mennyire sikerül, az majd a gyerekeink sportfogadásaiban látszódik. Egyelőre azonban úgy fest, hogy vannak még klasszisaink, és emiatt az úszással kapcsolatos versenyeken is gyakran kötnek fogadást a hazai sportrajongók.

E-sportok
Végül, és utolsósorban ejtsünk pár szót a legújabb, sokak szerint nem-sport sportról, az e-sportokról. Elértünk arra a szintre, amikor a játékosok már valódi sztárok, pedig ránézésre mást nem csinálnak, csak ülnek a gép előtt és nyomkodják a gombokat. Ugyanakkor a taktikai és stratégiai gondolkodás, valamint a gyorsaság nagyon fontos, amikor arról van szó, hogy ki tud jobban játszani, ki nyeri meg az adott mérkőzést. Egy olyan sportágról beszélünk, ami jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy a játékostársadalom is némi elismerést kapjon, arról nem is beszélve, hogy brutális pénzösszegek vannak ebben az ágazatban is már, főleg, hogy a ma már szintén e-sportként játszott FIFA franchise-ért évi 150 millió dollárt kért az EA-tól az UEFA.

Összefoglalva
Ha tehát valaki fogadni szeretne, elsődlegesen a focira fog rákeresni kedvenc bukmékerénél, és ha másra nem, hát valamelyik nemzeti bajnokságra tud fogadni. A haza mérkőzések is izgalmas eredményeket hozhatnak, ugyanakkor van némi kiszámíthatóság a dologban. Nem mondjuk, hogy nem lehet rajta nyerni, de ha nézni is szeretnél meccseket, lehet, hogy a BL több izgalmat és látványt nyújt mint egy falusi összecsapás.

Friss hírek
Friss hírek