Kevesen ismerik, pedig sokat segíthetnek a STAAR EVO ICL lencsék

2023. október 24.
Üzlet

Sokan elszomorodnak és kétségbe esnek, mert nem alkalmasak lézeres látásjavításra. Pedig nem ez az egyetlen lehetőség, hogy ismét élesen láthassunk. A STAAR EVO ICL lencsék tulajdonképpen a legjobb alternatívák a lézeres szemműtétre. Ezek ugyanis megoldást kínálnak a túl magas dioptria értékkel vagy vékony szaruhártyával rendelkező páciensek számára.

Kevesen ismerik, pedig sokat segíthetnek a STAAR EVO ICL lencsék

Sokan elszomorodnak és kétségbe esnek, mert nem alkalmasak lézeres látásjavításra. Pedig nem ez az egyetlen lehetőség, hogy ismét élesen láthassunk. A STAAR EVO ICL lencsék tulajdonképpen a legjobb alternatívák a lézeres szemműtétre. Ezek ugyanis megoldást kínálnak a túl magas dioptria értékkel vagy vékony szaruhártyával rendelkező páciensek számára. A kimagasló minőséget képviselő lencsék egyszerűen eltávolíthatóak, így ha esetleg nem megfelelő a látásélmény, akkor könnyen megszabadulhatunk tőlük.

Ebben a cikkben a STAAR EVO ICL lencséket mutatjuk be és eláruljuk, hogy miért ezek jelentik a legjobb megoldást.


Mik is azok a STAAR EVO ICL lencsék?


Az Implantable Collamer Lenses, azaz ICL lencsék kapcsán már számtalan klinikai kutatás bebizonyította, hogy biztonságos látásjavító kezelésnek számít. A STAAR EVO ICL lencsék lényegében alternatívát nyújthatnak a lézeres szemműtétre. Ezeket szemen belüli kontaktlencsének is hívják, ugyanis a beavatkozás során a lencsét nem a külső felületre, hanem a szem belsőbb rétegeibe ültetik be. Aki tehát ICL lencsével rendelkezik, annak nem okoz problémát folyamatosan tisztán látni, nem csak átmenetileg, amikor éppen bekerül a helyére. Végre nem kell minden reggel azzal kezdeni, hogy a fürdőszobában megpróbáljuk betenni a lencséket, hiszen ezek állandóan ott maradnak.

Jó hír, hogy a műtét eredménye a lézeres kezeléssel ellentétben visszafordítható, tehát a lencse eltávolítható, esetleg cserélhető, amennyiben arra szükség lenne a tökéletes látásélmény elérése érdekében.


Kinek javasolt?


A STAAR EVO ICL lencse azoknak ajánlott, akik végre meg akarnak szabadulni a kontaktlencsétől és az ezzel járó problémáktól. Jó megoldás szemüvegesek számára, akik nem alkalmasak lézeres szemműtétre, viszont teljesítenek pár alapvető kritériumot. Az egyik ilyen a miópia, tehát rövidlátás esetén -8.00 és -15.00 dioptria között vannak. -15.00 és -20.00 között szintén szóba jöhet, hiszen jelentősen csökkenthető a dioptria, itt azonban még szükség lehet szemüvegre vagy kontaktlencsére, cserébe sokkal jobb lehet a látásunk.

Másik kritérium, hogy a hipermetrópia, tehát távollátás esetén +4.00 és +10.00 dioptria között van a szemünk. Cilinder kapcsán -6.00-ig jöhet szóba ez a megoldás, de figyelni kell a korra is, hiszen kizárólag 22 és 40 éves kor között ültetnek be ilyen lencséket. Azoknak viszont, akik egyáltalán nem alkalmasak lézeres látásjavító műtétre a vékony szaruhártya, esetleg az egyéb szemészeti betegség miatt, nincs is jobb beavatkozás, mint az ICL lencsék behelyezése.
Hogyan működik és milyen előnyei vannak?
Az EVO Collamer lencse egy speciális kontaktlencse, amely nem a szem felszínére, hanem a szem belsőbb rétegeibe, tehát írisz és a szemlencse közé helyeznek be. Ugyanazt a hatást lehet vele elérni, mint egy hagyományos változattal, viszont elkerülhető az irritáció, a szemszárazság, az elmozdulás, valamint a bennfelejtett kontaktlencse esete. Ez egy igen kényelmes megoldást kínál azoknak, akik megunták már az állandó ki- és behelyezést és a szemüveg viselését.

Az eredmény szinte minden esetben tiszta és éles látás nappal és éjszaka. Természetesen egyéni adottság függvénye, hiszen az ICL lencse enyhén szórhatja a fényt, de ehhez a neuroadaptáció végére a betegek nagy része viszonylag gyorsan hozzászokik. A beavatkozás viszont garantáltan fájdalommentes és gyors, hiszen alig negyed órát vesz csak igénybe. A kezelés során nem távolítanak el szövetet a szaruhártyából, de maga a lencse nem fokozza a szemszárazságot sem. Átmenetileg előfordulhat, azonban a szem ehhez is hozzászokik és a kellemetlen tünet elmúlik.

További előnye, hogy bármikor véglegesen eltávolítható, ezáltal a későbbi egészségügyi beavatkozások során sem okozhat semmilyen problémát. Ha tehát idővel szürkehályog műtétre kerülne sor, akkor egyszerűen kiveszik a helyéről és elvégzik a beavatkozást. Ami pedig magukat a lencséket illeti, jól működnek vékony szaruhártya esetén is, ráadásul UV védelmet nyújtanak, így hosszú távú megoldást garantálnak a páciensek számára.

Kép: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/szemek-kereses-szinek-makro-3695875/
 

Friss hírek
Friss hírek