Folyamatosan emelkedik a hazai sütőtökfogyasztás
A hazai sütőtökfogyasztás folyamatosan emelkedik az elmúlt években, és az egyre bővülő választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb, legízletesebb tökfélét és elkészítési módját - derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB által közölt körképből.
A hazai sütőtökfogyasztás folyamatosan emelkedik az elmúlt években, és az egyre bővülő választéknak köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb, legízletesebb tökfélét és elkészítési módját - derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeB által közölt körképből. Az egyik legelterjedtebb hazai változat a nagydobosi fajta, amely már konyhakész állapotban, tisztítva, darabolva is elérhető a vásárlók számára. Magyarországon mintegy 1626 hektáron termesztik a sütőtököt, a legnagyobb terület Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, ahol mintegy 336 hektáron foglalkoznak a termesztéssel.