Egészségmegőrző péktermékek fejlesztésén dolgoznak a szakemberek

2025. április 11.
Hajdú-Bihar vármegye

Egészségmegőrző péktermékek fejlesztésén dolgoznak a szakemberek

Egészségmegőrző péktermékek fejlesztésén dolgoznak a szakemberek

Innovatív kovászos kenyerek fejlesztésén dolgozik a Debreceni Egyetem és a Balmaz-Sütöde Kft. közös kutatóprogramja. A hároméves projekt célja olyan egészségmegőrző péktermékek létrehozása, amelyek a legmodernebb mikrobiom-kutatási technológiákra épülnek. A vadkovászban található baktérium- és élesztőtörzsek vizsgálatával tudományosan is alátámasztanák a kovászos kenyér kedvező élettani hatásait. A kutatásban közel húsz agrárkutató vesz részt, az eredmények pedig hozzájárulhatnak a hazai pékáru-fogyasztás fellendítéséhez.

 

Fotó: unideb.hu

Friss hírek
Friss hírek