Csökkentheti a szívroham kockázatát a forró csokoládé

2024. december 09.
Külföld

Egy új tanulmány szerint a forró csokoládé nemcsak finom, hanem egészséges is, ha tiszta, édesítetlen kakaóból készítjük.

Csökkentheti a szívroham kockázatát a forró csokoládé

A forró csokoládé nemcsak finom, hanem egészséges is, ha tiszta, édesítetlen kakaóból készítjük egy új tanulmány szerint. A kutatások kimutatták, hogy a flavanolokban gazdag kakaó csökkentheti a szívroham és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A vizsgálatok szerint a rendszeres kakaófogyasztás javítja az inzulinérzékenységet, csökkenti a „rossz” koleszterinszintet és mérsékli a vérnyomást. Szakértők azonban arra is figyelmeztetnek, hogy  a túlzott csokoládéfogyasztás káros is lehet.

 

Fotó: pixabay.com

Friss hírek
Friss hírek