Új címkézés az okostelefonoknál és táblagépeknél
Új címkézés az okostelefonoknál és táblagépeknél
2025. április 23.
Külföld
Egy új tanulmány szerint a forró csokoládé nemcsak finom, hanem egészséges is, ha tiszta, édesítetlen kakaóból készítjük.
A forró csokoládé nemcsak finom, hanem egészséges is, ha tiszta, édesítetlen kakaóból készítjük egy új tanulmány szerint. A kutatások kimutatták, hogy a flavanolokban gazdag kakaó csökkentheti a szívroham és a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A vizsgálatok szerint a rendszeres kakaófogyasztás javítja az inzulinérzékenységet, csökkenti a „rossz” koleszterinszintet és mérsékli a vérnyomást. Szakértők azonban arra is figyelmeztetnek, hogy a túlzott csokoládéfogyasztás káros is lehet.
Fotó: pixabay.com