A nyári kánikula élelmiszerbiztonsági szempontból kritikus időszak,

2024. július 17.
Belföld

A nyári kánikula élelmiszerbiztonsági szempontból kritikus időszak,

A nyári kánikula élelmiszerbiztonsági szempontból kritikus időszak,

A nyári kánikula élelmiszerbiztonsági szempontból is kritikus időszak,. Ilyenkor sokkal könnyebben romlanak az élelmiszerek, ugyanis ez a hőmérséklet kedvez a mikroorganizmusok elszaporodásának. A legnagyobb kockázatot a magas víz- és fehérjetartalmú ételek jelentik: a tojás, a tej- és tejtermékek, a halak és a nyers tőkehúsok – figyelmeztet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. Felhívják a figyelmet, már a vásárlásnál figyeljünk oda, hogy mit, milyen sorrendben veszünk le a boltok polcairól. A hutést igénylő áruk és főként a fagyasztottak mindig utoljára kerüljenek a kosarunkba, hogy minél kevesebb időt maradjanak hűtés nélkül. A hőkezelés elősegíti az élelmiszerbiztonságot, mert magas belső hő hatására elpusztulnak a kórokozók.

 

Fotó: Pixabay

Friss hírek
Friss hírek