Végleg bezár a hévízi tófürdő ikonikus központi épülete!
A Hévízi Szent András Reumakórház és Gyógyfürdő adott ki közleményt
2025. június 06.
Belföld
27 év és 3 hónap érlelés után felvágták a világ eddigi legöregebb, még ehető parmezánját.
Rekordot döntöttek Olaszországban: 27 év és 3 hónap érlelés után felvágták a világ eddigi legöregebb, még ehető parmezánját. A sajtot 1998 februárjában készítette egy ReggioEmilia-i tejüzem, és csaknem tízezer napig pihent, míg most, Villa Minozzóban fel nem szeletelték. Az értéke meghaladja a 20 ezer eurót, azaz 8 millió forintot. A parmezántermelők szerint ez is bizonyítja, milyen tartós lehet ez a természetes módon érlelt sajt. Az olaszok célja most az abszolút világrekord megdöntése – egy 30 éves példány már várakozik a titkos raktárban.
Fotó: Pixabay