Óriási felháborodást keltett a magyar börtönök étkeztetési rendszere
A közvélemény egy része szerint mindez túlzás – különösen, hogy kórházakban ennél kevesebb figyelem jut az étkezésre.

Felháborodást keltett a magyar börtönök étkeztetési rendszere – derül ki egy friss riportból. Az egyik büntetés-végrehajtási intézmény konyhavezetője elárulta: a rabok naponta háromszor étkeznek, és 22 különböző diétából választhatnak, amit dietetikusok és orvosok írnak elő. Egy átlagos börtönben 1350-1400 főre a napi menü elkészítéséhez több mint 100 kiló húsra, 150 kiló tésztára és akár fél tonna burgonyára van szükség. A legnépszerűbb fogások közé tartozik a pörkölt és a rántott hús. A közvélemény egy része szerint mindez túlzás – különösen, hogy kórházakban ennél kevesebb figyelem jut az étkezésre.
fotó: pixabay