Tönkölylisztből készült idén az ország kenyere.
A balmazújvárosi Balmaz Sütöde terméke nyerte el a címet a tizennegyedik Szent István-napi Kenyérversenyen.

A tönkölylisztből készült Alföldi Pajta kenyér lett idén az ország kenyere. A balmazújvárosi Balmaz Sütöde terméke nyerte el a címet a tizennegyedik Szent István-napi Kenyérversenyen. A versenyt a Magyar Pékszövetség rendezte, amelyen a hagyományos kenyerek mellett az innovatív kategóriában is díjaztak. Utóbbi győztese az ásotthalmi Varga Pékség extraszűz olívaolajjal készült Mediterrán kenyere lett. Az ország kenyerének számító termék tönkölyliszt, különböző búzalisztek, só, víz és sertészsír felhasználásával készült. A nyertes kenyereket a nagyközönség először a Szent István-napi rendezvénysorozat részeként, augusztus 18. és 20. között kóstolhatja meg a Magyar Ízek Utcájában.
Fotó: MTI/Lakatos Péter