Ragyogó eredmények a Mátészalkai SZC Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákjaitól
A Mátészalkai SZC Kállay Rudolf Szakképző Iskolájának tanulói ismét bizonyították tehetségüket a gasztronómia és vendéglátás területén a XII. Illéssy Gasztro Kupán, ahol 7 diák 6 különböző kategóriában mérte össze tudását az ország legjobbjai között.
A Mátészalkai SZC Kállay Rudolf Szakképző Iskolájának tanulói ismét bizonyították tehetségüket a gasztronómia és vendéglátás területén a XII. Illéssy Gasztro Kupán, ahol 7 diák 6 különböző kategóriában mérte össze tudását az ország legjobbjai között.
Pincér tanulónk aranyat hozott haza
A versenyt a pincér kategória nyitotta, ahol Kovács Endre tanulónk lenyűgözte a zsűrit. Feladatai között szerepelt egy ünnepi díszasztal megterítése – melyhez a karácsony varázslatos hangulatát választotta témául –, egy pincértotó kitöltése, valamint egy menükártya megírása. Végül a zsűri kérdéseire is magabiztosan válaszolt. Munkájának elismeréseként arany minősítést kapott. Felkészítő tanárai: Kaplanyi Anett, Dorogi Alexandra, Szakács Pál és Hacsa Bertalan.
Ezüst a kereskedelmi értékesítőknek
A kereskedelmi értékesítő kategóriában diákjaink a díszcsomagolás mestereinek bizonyultak. Egy póló, egy bakelit lemez, egy pálinkás üveg és egy gyertyatartó csomagolása mellett egy kreatív ajándékcsomag összeállítása is a feladataik között szerepelt. Egyéni indulónk, Barnácz Valéria Laura, valamint a csapatban versenyző Fekete Melissza és Tóth Alexandra is ezüst minősítést érdemeltek ki. Felkészítő tanáraik: Oláhné Nyitrai Erzsébet és Péter Tamásné.
Star Wars a cukrászművészetben
A cukrász kategóriában Belme Ibolya 10. osztályos tanulónk a Star Wars témáját ragadta meg, és kakaófestéssel készült Leia hercegnő portréját alkotta meg. Fiatal kora ellenére munkája kiemelkedő volt, melyért a zsűri ezüst minősítéssel jutalmazta. Felkészítő tanára: Rajtikné Túri Andrea.
Bronzérmes fogások a szakács kategóriában
A szakács kategóriában élőmunkában készültek el a versenyfogások. Dudla Máté a "Mámor" nevű étellel indult, mely mascarponéval és három színű paprikával töltött csirkemellből, hagymás gombával töltött cukkiniből, fehérboros sajtmártásból és burgonyapüréből állt, amit sajtropogós díszített.
Varga Richárd a "Kállay-kokárdát" készítette el, mely leveles tészta kosárban kokárda alakban elrendezett párolt zöldségeket tartalmazott, baconbe tekert sajtos-fokhagymás brokkolival töltött csirkemell kíséretében. A köret hagyományos és sárgarépás burgonyapüré volt. Mindkét tanuló bronz minősítést kapott. Felkészítő tanáruk: Rajtikné Túri Andrea.